• Jannica Honey

Gästbloggare och tacksam.

Uppdaterad: 5 nov 2020

Är inte internet fantastiskt? För några dagar sedan så kontaktade Mattias mig på Instagram och frågade om jag kunde skriva om mitt fotografi, resan genom ljus och vilda skogar.

Det där med vilda skogar måste jag förklara. I slutet på 2016 så började jag fota kvinnor och natur. Skymninngen blev min ljuskälla och naturen dirigenten. Dom kallar denna stund l'heure bleue, men jag lovar, det är mer en blå 15 min. Efter tolv månader så hade jag skapat bilder vid varje ny och fullmåne. Bilderna var tagna i skogar runt om i Sverige och Skottland (jag har bott här sedan 1998) och 2018 var det utställning på Arusha Gallery i Edinburgh. When The Blackbird Sings skapade inte bara press och uppmärksamhet, men också en slags frigörelse för många eftersom att jag behandlade ämnen som fertilitet, (bokstavligen) fruktlösa IVFs och förtvivlan. Jag kommer att återkomma med berättelser på både engelska och svenska om When The Blackbird Sings. Det blir så långt om jag drar hela historien så den får komma i små delar, i samband med månen resa på himlavalvet kanske?

Ni vet hur jag inledde med att internet är fantastiskt? Sociala medier är kanske motsatsen, ja iallafall när det kommer till människokroppen UTAN filter. Den gamla, tjocka, rynkiga, håriga "normala" kroppen som bara lever. När utställningen hängde på väggarna så satte det igång. En artikel från Daily Mail blev borttagen på Facebook, bilder på min mor försvann från Instagram, magar med bristningar blev shadowbanned och jag fick själv mitt konto blockerat på Facebook. Det blev omöjligt att dela bilder och dela förklaringar till mitt arbete. Detta kommer jag också gå djupare inpå nästa gång vi ses.

Här är en film som BBC Scotland producerade då IG "community guidelines" verkligen påverkade inte bara min konst, men också mitt företag.


Men..... har jag inte presenterat mig? Ni kanske tror jag heter Dolph Lundgren? Det blir lätt så när man tillbringat nästan halva sitt liv "utomlands" som nu faktiskt är mitt hem.

Jag heter Jannica Honey. Jag har arbetat som fotograf sedan 15 år och arbetar med klienter i både Storbritannien och Sverige. Förutom att dra runt i skogen så plåtar jag på lite mer upplysta ställen ibland, Buckingham Palace, Westminster och Masion House. Jag har fotat events i flera år och älskar det. Jag skapar även press och promobilder till musiker.

Som sagt var, ställena varierar, men anknytningen är alltid detsamma. En äkta anknytning till den som jag arbetar med. Denna anknytning är grundläggande då jag skapar.


Om ni är nyfikna på att se mer, kom gärna och "hang out" på Instagram @whentheblackbirdsings_ @jannicahoney eller do it the old way, hemsidan som faktiskt är uppdaterad och avdammad.


Vi ses och jag hoppas verkligen ni tar hand om varandra nu. Jag har följt ljuset och fåglarnas sång de senaste veckorna då vår lockdown började i UK.

Att se ljuset är att vara närvarandes och detta så viktigt i dessa tider av inte bara ängslan, men också smärta och osäkerhet om framtiden.


Tack för att ni läste allt detta!


Jannica Honey

www.jannicahoney.com


Bilder från When The Blackbird Sings 2016 - 2017

140 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Äntligen!