FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); });
 

NYA LIV

Plats: Inomhus

Miljö: Olika miljöer som hemma, Mödravårdscentralen, förlossning osv.

Syfte: Dokumentära bilder om livets mirakel. Slutresultatet ska bli en bok är tanken.

 

Beskrivning: Jag har under flera år haft en dröm om att få fotografera gravidprocessen och födseln och allt som hör där till. Jag har två egna barn och har upplevt det fantastiska med att se liv växa och bli till och jag anser att det är det mest fantastiska vi människor kan vara med om. Livets mirakel. Jag hade under en period ett samarbete med mödravårdscentralen i detta syfte men fick inga intresserade. För ett par år sedan fick jag äntligen möjligheten via en tidigare modell hos mig, men naturen vill ibland annat och det hela gick allt för fort och jag hann inte medverka som planerat, så nu testar vi igen...

 

Jag vill alltså träffa er par eller ensamstående som är eller mer hellre som planerar att bli gravida. Det spelar ingen roll om det är via arrangerade befruktning eller på naturlig väg, om ni är samkönade eller heterosexuella. Min önskan är att få vara med på ett hörn under hela processen. Allt ifrån försöken att bli gravid till den dagen då "krysset" syns på stickan och besöken hos "mödra" börjar för att sen avslutas på förlossningen. Jag är med så mycket jag bara får och ni är bekväma med. Jag vill ju ha dokumentära bilder så jag fångar gärna både ups and downs. 

Tycker du det här låter spännande och intressant? Överväg då några saker innan du/ni kontaktar mig. 

- Är jag/vi bekväma med att ha med en fotograf under ett flertal tillfällen även om humöret inte alltid är på topp?

- Kan du/ni agera naturligt och avslappnat trots att en fotograf är närvarande?   

- Känns det ok att bilderna kommer synas i media (hemsida, sociala medier o.dyl)?

- Är ni bekväma med att lämna ut delar av ert privatliv?

- Är den gravida bekväm med att visa sin kropp under såväl undersökningar som vid födsel?

Känner du/ni fortfarande att ni vill veta mer eller att ni/du rent av är intresserad? Hör av er! Det här kräver ju inte bara att ni/du känner att ni vill medverka utan att vi tillsammans får en relation och att vi känner tillit och trygghet mellan varandra. Vi måste även tillsammans förklara för projektet till diverse personal på "mödra" och förlossningen. Alla vill ju inte vara med på bild men sist var de flesta positiva.

 

Krav: 18+ Att du är bekväm att posera enligt bildbeskrivningen och att bilderna får publiseras. 

Ni kommer att få skriva på ett specialskrivet kontrakt i likhet med det redan befintliga, men med några tillägg vid eventuella akuta situationer i samband med födsel och liknande.

A child is born

Bilden är inte min egen