top of page

BLOGGA VIA WIX-APPEN

Som medlem är det lätt att hantera funktionerna i Wix-appen som du kan ladda hem gratis på Google Play eller App Store. Länkar finns längst ner på sidan. Här kan du ladda upp bilder i ditt medlemsgalleri, läsa och kommentera i forumet, skriva till andra medlemmar och mycket annat. Om du har du bloggbehörigheter är det enklast att sköta via dator eller wix-appen

1. Logga in i appen och klicka på ma-foto om du har flera wixsidor. Här kan du scrolla bland funktionerna som forum, galleri och blogg. Klicka på Blogg.

ma-foto wixappen

2. Välj det språk du vill blogga på. Om du skriver på svenska så tryck bara på Nästa. 

ma-foto wixappen

3. Nu kan du börja att skriva din text i det ämne du valt. 

ma-foto wixappen

4. Längst ner ändrar du typsnitt, textstorlek och liknande. 

ma-foto wixappen

5. Om du vill lägga till något element i din text som en bild, video, avgränsare mm klicka på plustecknet i vänster hörn. 

ma-foto wixappen

6. Här ser du dina val.

 

Vi tar exemplet att lägga till en bild. 

ma-foto wixappen

7. Nu kan du välja om du vill fotografera på stående fot med mobilen eller om du vill använda en bild från ditt mobilgalleri. Du kan även välja material från wix  mediahanterare. Jag väljer från min enhet (mobilgalleri)

ma-foto wixappen

8. Nu öppnas min mobils gallerier och du kan välja från vilket av dina gallerier du vill ta din bild. 

ma-foto wixappen

9. Välj din bild genom att trycka på den. Du får nu valet att göra enkla redigeringar på bilden om du tycker det behövs. 

 

Är du klar med redigeringen eller om du inte vill göra något med bilden så trycker du på Ladda upp högst upp till höger. 

ma-foto wixappen

10. Nu ligger din bild i texten. Du kan fortsätta skriva och lägga till fler bilder och annat kul. 

När du är klar. Trycker du Nästa uppe till höger.

ma-foto wixappen

11. Nu får du lite olika alternativ. Antingen väljer du Spara och publicera så är du klar och texten ligger uppe på ma-foto.

Du kan även välja att spara och fortsätta skriva en annan dag. (Wix sköter även det automatiskt bara du stänger ned appen). 

Du kan välja när ditt inlägg ska publiceras eller förhandsgranska det.

Du kan även välja Inställningar för inlägg där du kan påverka visningsbild för ditt inlägg. Den korta texten som visas för att locka läsare, du kan välja kategorier som passar inlägget och en massa annat smart. Om du inte gör det här kommer inlägget att synas mindre vid sökningar på nätet. Jag kollar över det här om du inte vill själv men det kan ta lite tid innan jag hinner. 

ma-foto wixappen